Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 4356 214
MAIL: korna@korna.sk

Vyberte váš jazyk

oznam

 

 

 
 
 
 
 

Liturgický kalendár a poriadok sv. omší

V pondelok (1.1.) je slávnosť a cirkevne prikázaný sviatok Panny Márie Bohorodičky (nový rok). Sv. omše budú o 7.45, 9.30 a 11.00.

V utorok (2.1.) je spomienka sv. Bazila Veľkého a Gregora Nazianzského, biskupov a učiteľov Cirkvi. V utorok budú v kostole dve pohrebné sv. omše: o 10.00 za + Jozefa Učníka a o 13.00 za + Irenu Comorkovú.

V stredu (3.1.) je ľubov. spomienka Najsv. mena Ježiš. Sv. omša bude ráno o 6.45.

Vo štvrtok (4.1.) bude sv. omša ráno o 6.45 a v piatok (5.1.) večer o 17.00.

V sobotu (6.1.) je slávnosť a cirkevne prikázaný sviatok Zjavenia Pána (Troch  kráľov). Sv. omše s požehnaním trojkráľovej vody budú o 7.45 a 9.30. V nádobách si prineste čistú vodu. Po požehnaní vody, soli a kriedy kňaz každému nasype do nádoby požehnanú soľ a miništrant podá kúsok kriedy a modlitbu požehnania. Keď prídete domov, môžete si Trojkráľovou vodou pokropiť svoje príbytky a požehnanou kriedou poznačiť veraje dverí. Opäť budem s miništrantami chodiť požehnávať domy. Kto ste niečo prerábali alebo ste postavili nový dom, a kde sme s miništrantmi neboli minulý rok, tak sa prihláste po sv. omši v sakristii.

Budúca nedeľa (7.1.) je Druhá nedeľa po Narodení Pána – Krst Pána, ktorou končí vianočné obdobie. Sv. omše budú o 7.45 a o 9.30.

 

1. piatok v mesiaci

V nasledujúcom týždni je aj 1. piatok v mesiaci. Povzbudzujem vás k účasti na sv. prijímaní. Pretože mnohí z vás ste si vykonali vianočnú sv. spoveď a ste v milosti posväcujúcej, platí vám sv. spoveď aj k 1. piatku. Kto by predsa len potreboval sv.  spoveď, spovedám pol hodinu pred každou sv. omšou.

Nevládnych a chorých farníkov, ku ktorým chodievam pred prvým piatkom, budem spovedať vo štvrtok (4.1.) doobeda od 9.00.

 

Dobrá novina

Koledníci Dobrej noviny navštívili počas týždňa niektoré vaše príbytky. Ku všetkým nestihli prísť a niektorí ste ani neboli doma, preto v sobotu (6.1.) po každej sv. omši vystúpia s krátkym programom a pásmom kolied a môžete ešte prispieť milodarom na Dobrú novinu.

 

Upratovanie

Na budúci týždeň prosíme o upratovanie kostola veriacich od Gajdoši a Ďurkači.